16113101_1010740869030329_34531581733077
 
41091309_1585000124937731_88514025115342

Om mig

Easy Pose, bryggan Bonaire.JPG
Taktipro.jpg

Jag heter Åsa Malmberg och är grundare och ägare till Yoga Therapy STHLM och även designföretaget Sign-Design STHLM.

Jag har ett långt förflutet inom servicebranschen och arbetade i 30 år för flygbolaget SAS som flygsteward och tillbringat en stor del av mitt liv på resande fot, besökt många länder och kommit i kontakt med många olika kulturer och människor.

Då jag insåg att resandet och flygandet i mitt yrke hade negativ påverkan på min hälsa och jag efter en lång tid av stress och hög arbetsbelastning gick in i ett tillstånd av stressrelaterad utbrändhet, bestämde jag mig för att fortsätta utbilda mig inom hälsa, friskvård och träning. Sommaren 2015 utbildade jag mig hos Safe Education och läste till Förberedande PT innan jag växlade spår.

 

Jag valde istället att  fokusera på en mer lugn och holistisk livsstil och läste basmedicin för att kunna gå en 2-årig utbildning på MediYoga Institutet i Stockholm. Det ledde till en examen som MediYogaterapeut och lärare och utöver det har jag valt att specialisera mig inom MediYoga vid Migrän och Spänningshuvudvärk, modul Depression, modul Binjurestress och även Mindfullness enligt MIMY vid samma institut.

Jag är även utbildad lärare i Yinyoga vid Atmajyoti Yoga i Stockholm.

Jag har utbildat mig till Lymfmassör med även steg 2 i koppning och lymftejpning samt Hot Stone massör vid Axelsons Institute i Stockholm genom Bebe Gransten och Inga-Lill Björling. Jag har diplom från en kurs till massör i Taktil Massage enligt Taktipro-metoden för Siv Ardby och även en kurs  i Regndroppsmassage och essentiella oljor. Dessa massagetekniker har en hel del gemensamt, framför allt andningen och lugnet som går som en röd tråd genom mina behandlingar. Andning är A och O för all hälsa!

Eftersom jag jobbar med yoga som terapi och anser att yoga ska vara tillgänglig för alla har jag också fått förmånen att få vara ambassadör för Accessible Yoga/Yoga för Alla och genom olika workshops lärt mig hur yoga kan anpassas till den enskilde individen, oavsett kropp, kön eller ålder.

Jag har även en utbildning inom HRV, Heart Rate Variability för att kunna få ett till verktyg, ett mätbart koncept som hjälper till att träna återhämtningsförmåga, följa skiftningar i hjärtrytm och lära klienten att bromsa inre stress med hjälp av ex sin egen andning.

 

Förutom yoga och behandlingar, designar och tillverkar jag bl a smycken och yogarelaterade produkter, ex kuddar för meditation/yoga.

Jag finns på Facebook och Instagram under Sign-Design STHLM. 

 

Min målsättning är att fortsätta ha egen balans i vardagen, hantera det som sker i och runtomkring mig i livet och att visa och undervisa andra i alternativa sätt att hantera vardagen, smärttillstånd, fysisk och psykisk ohälsa. 

Jag har mottagning i eget rum på Hälsans Hus i Stockholm och jag har sedan januari 2021 öppnat min mottagning i Gamla Enskede. Du bokar bäst genom Boka Direkt. (Länkar finns längre ned under Behandlingar.)

 

 

 

Namasté 

 

 

Yoga is not  religion.

It’s a science,

science of well-being,

science of youthfulness,

science of integrating 

body, mind and soul”

 

-Amit Ray

Utbildad MIMY logga jpg.JPG
15589638_982800301824386_890306176142962
Logo_Ambassador_OL_digital.jpg
signdesign.png
 

Behandlingar

Lymfmassage, Hamaya egen bild.jpg
Lymfmassage

Har du problem med ömmande lår, är eller känner dig uppsvälld, har ledvärk, återkommande förkylningar/urinvägsinfektioner?

Svårt att tappa vikt trots bra mat och träning?

Dessa är bara några av dom symptom lymfmassage kan hjälpa dig med och på köpet kan du få smidigare muskler.

 

Detta är en helkroppsbehandling där ditt lymfsystem varsamt aktiveras och ökar transporten av överskottsvätska och slaggprodukter. Behandlingen är mjuk och avslappnande och passar alla.

 

 

995:- / 90 min

725:- / 60 min

 

Rygg massage
Taktil Mindfulnessmassage

Här får du en mjuk och inkännande massage, för dig som är stressad, och/eller tycker om lugn och taktil beröring.

Massage av rygg, nacke, armar, händer, dekolletage, ansikte och skalp.

 

Avspänningen gör gott i hela kroppen. Massagen syftar till att frigöra oxytocin, ett hormon som kan ha en rad positiva effekter på hälsan. Beröringen leder dessutom till minskad stress genom att kroppens nivåer av stresshormon sänks. 

Behandlingen kan göras direkt på huden eller ovanpå kläder, med eller utan olja.

 

700:-/ 60 min

400:- / 30 min

Hemsida, yogaterapi.jpg
Yogaterapi

MediYogaterapi är för dig som har ett specifikt problem som du vill komma tillrätta med.

Det kan vara psykologisk eller fysiologiskt såsom stress, oro och/eller nedstämdhet, sömnproblem, hjärtflimmer, högt bloddtryck, rygg/nackproblem, migrän/huvudvärk, pms.

Denna terapiform handlar om att skapa varaktig förbättring.

Under 1,5-2 tim går vi igenom just din hälsa/ohälsa och dina behov och du får ett recept på andningstekniker, yogaövningar och meditation som vi gör tillsammans och som du sen ska utöva på egen hand. Du får med dig information i PDF för att underlätta träningen på egen hand.

Efter ca 40 dagar bokar vi ev in ett återbesök då jag går igenom och följer upp hur det har fungerat för just dig.

900:- / första mötet

450:- / uppföljning 

Tryckpunkt massage 1
foot-massage-2277450_1920.jpg
Hot stone massage
   Massage av huvud, nacke                    och händer

 

 

Detta är en kortare massage som utförs liggande på massagebänk och har sin grund i den taktila massagen med inslag av östasiatisk teknik.

Händer, handleder, huvud och nacke får all uppmärksamhet och välbefinnandet ökar när oxytocin frisätts och spänningar släpper.

 

Vi har flest taktila nervceller i våra händer, huvud/ansikte och fötter och dessa hudområden tar större plats i den sensoriska hjärnbarken så att fokusera på dessa kroppsdelar är extra mottagliga för massage och beröring.

 

Denna massage är lämplig om du inte har så gott om tid eller om du inte är bekväm med att ta av dig kläderna. 

Du ligger bekvämt på rygg under hela behandlingen, på värmemadrass om du är frusen och jag ”boar in” dig med filt och kuddar.

Passar extra bra om du har stresspåslag i kroppen eller lider av spänningar i händerna som lätt uppstår när du arbetar med dina händer.

 

 

400:- / 30 min

Fotmassage med mindful
               andning
             

En otroligt avkopplande stund för dina fötter och ditt sinne!

Du ligger på rygg på uppvärmd massagebänk, omsluten av värmande handduk och filt och får en genomgång av fötter och anklar.

Olika val av oljor finns att tillgå, vissa med rena eteriska oljor som ger avkoppling och välmående för hela kroppen.

Behandlingen tar 30 minuter och dina fötter kommer kännas rena, lena och dofta gott...en riktig njutningsstund!

Ladda inför helgens festliga stunder eller återhämta fötterna efter träningspass i löpskor eller timmar i högklackat!

400:- / 30 min

Hot Stone Massage

Är du stel och frusen? Känner du dig trött och hängig eller kanske endast i behov av en riktigt avkopplande massageupplevelse?

Hot Stone Massage är en mjuk och följsam men kraftfull massage som ger en riktigt spakänsla. Hot-Stone massage bygger på orientalisk filosofi och går tillbaka mer än 3000 år och härstammar från den kinesiska medicinen och den japanska massagen.

Denna behandling passar Dig om du upplever klassisk massage som lite ”hårdhänt”, om du känner dig stressad, vill varva ner och återhämta dig fysiskt och psykiskt.

 

Stenarna som används består av polerad lavasten i olika storlekar och som värms upp i vattenbad och placeras ut på viktiga punkter på Din kropp. Du ligger på uppvärmd madrass, omsluten av handdukar och filtar under tiden jag masserar en kroppsdel i taget, omväxlande med händerna och de varma stenarna tillsammans med väldoftande olja.

 

Massagen, värmen från stenarna och oljorna ger en total avkoppling. Behandlingen ökar blod- och lymfcirkulationen och är mycket djupgående. Känn lugnet infinna sig och stressen lämna kroppen när den fylls med ny kraft och energi.

995:- / 90 min

725:- / 60 min

Rygg massage
Ryggmassage

Om du har problem med rygg, axlar och/eller nacke är denna behandling något för dig.

Du ligger på mage på massagebänk med ställbart stöd för huvudet för att skapa största möjliga avslappning för nacke. Bänken är uppvärmd av en madrass med infraröd värme och jadestenar som gör att spänningar i bröstkorg och rygg lättare släpper.

Vid problem med triggerpunkter i muskelvävnad och/eller väldigt stela muskler kan massagen kompletteras med massagepistol. Denna kraftfulla massageapparat ger djupgående vibrationsmassage på olika muskelgrupper och mjukar upp både små och stora muskler och muskelfästen.

Olja med eller utan tillsats av eteriska oljar skapar ytterligare välbefinnande och vid extra behov appliceras heat- eller cool lotion eller tigerbalsam för att ge ytterligare lindring.

  400:- / 30 min 

Huvudmassage
Ansiktsmassage med koppning

En avslappnande behandling för ansikte som avslutas med lätt skalpmassage.

Ansiktet tvättas lätt med fuktad frotteduk och masseras med naturliga oljor, med eller utan eteriska oljor för att stimulera huden och få ansiktsmusklerna att slappna av. Med händer och fingrar stryks oljan ut och fokus ligger på käklinjen, munnens parti, runt ögon och panna. Även käkmuskulatur framför öron och vid tinningar masseras för att lösa upp ev spänningar. Lymfsystemet som och finns i ansiktet får sig en skjuts.

Små silikonkoppor avsedda just för ansikte förs långsamt utmed linjer och rynkor. Denna typ av koppning är bra för;

-ökad blodcirkulation

-minskad/smidigare ärrbildning

-rynkor och linjer kan slätas ut

-huden vitaliseras

-minskad svullnad av ex påsar under ögon

-lindra spänningshuvudvärk

-lindra tinnitus och spänningar i käke

Koppning bör INTE utföras vid oläkta skador ex skadad hud såsom brännskador och oläkta ärr eller vid tydliga blodkärlsbrisningar. EJ heller om du äter starkare blodförtunnande mediciner eller nyligen fått kosmetiska injektioner.

essential-oils-3931427_1920.jpg
Regndroppsmassage

En massage för kropp och sinne!

Med hjälp av essentiella oljor av terapeutisk grad kan denna varsamma och väldoftande behandling hjälpa dig som upplever stress, har ryggbesvär eller andra smärttillstånd.

Oljornas egenskaper kan även hjälpa ditt immunsystem och är både upplyftande och rogivande.

9 olika essentiella oljor appliceras under fotsulorna och på ryggen, masseras in och skapar förutom avslappning i kropp och sinne även en aromaterapeutisk upplevelse.

Du ligger på uppvärmd massagebänk insvept i värmande handuk och filt, först på rygg och sedan på mage.

Du får andas in en olja i taget och de oljor som används är rena eteriska oljor av märket Young Living enligt nedan;

Valor, Oregano, Timjan, Basilika, Cypress, Vintergröna, Mejram, Aroma Siez, Pepparmint

875:- / 90 min

Hals- och axelmassage
Terapeutisk massage

Djupverkande och avslappnande massage på utsatta muskelgrupper. Här använder jag drag och strykningar som går lite mer på djupet i muskler. På vissa ställen kan det finnas muskelspänningar som behöver lösas upp eller bindväv som stagnerat.

Vid behov används olja och/eller liniment för att underlätta flödet i musklerna.

Metoden är särskilt lämplig för den som har muskelreumatisk sjukdom eller ömma muskler. Massagen upplevs avslappnande och behaglig och kan anpassas efter behov.

Olika tillbehör såsom silikonkoppor, magnetiska kulor och massagepistol kan användas för att förstärka och fördjupa massagen.

Du ligger på en mjuk massagebänk med ställbart nack/huvudstöd och en infraröd värmemadrass med bl jadestenar.

Boka_tid_Vit.jpg
Cellulitmassage med koppning

Massage med koppning förbättrar cirkulation av blod och lymfa i ett område samtidigt som elastin och kollagen påverkas positivt. Det ger en smidigare och fastare hud när slaggprodukter som samlats i vävnaden får hjälp att transporteras bort och många upplever att gropar och ojämnheter minskas. Koppningsmassage utförs genom att kopporna dras över huden, i lymfsystemets riktning tillsammans med ren ekologisk massageoja med bl a cypress, citrus och lavendel.

 

Kopporna är gjorda av transparent miljövänlig silikon och skapar vid rätt användning ett undertryck som ger ett bättre flöde och kan även hjälpa till att mjuka upp ärrbildning och fibroser på och under huden.

700:- / 60 min 

Kinesiologi tejpning
Lymftejpning 

Detta är en speciell tejpningsteknik för att underlätta flödet i lymfsystemet. Tejpningen sker med hudvänlig Kinesiotejp och stimulerar lymfsystemet och ökar transporten av lymfvätska.

Tejpning kan fungera bra vid olika typer av svullnader, ärr, lymföden, blåmärken eller vissa andra skador. Vissa upplever också att tejpning kan hjälpa vid värk i kroppen

Att tejpa innan en längre resa, speciellt flygresa kan hjälpa dig som svullnar upp eller lider av lymfödem.

 

Tejpen kan sitta på i 4-5 dagar innan den börjar släppa och tappar elasticitet, beroende på hudtyp. Då går det bra att sätta på nya remsor om det behövs.

Tejpen fäster bättre på ren och torr hud och hud som är fri från kroppsbehåring så undvik att smörja in huden innan besök och raka gärna benen för bättre resultat och hållbarhet.

 375:- / 30 min

375:- / 30 min 

Boka_tid_Gron.jpgHälsans Hus
Fjällgatan 23B
116 28 Stockholm
halsanshusstockholm.se

För övriga frågor och bokning:

asa@yogatherapysthlm.se

0730-550551

Kvalitetssäkrad,_KRY_logga.jpg
 

Kontakt

Yoga Therapy STHLM
Åsa Malmberg
 

Hemmansvägen 22

S-122 38 Enskede

SWEDEN

Email: asa@yogatherapysthlm.se

Tel: +46 730 550551

725:- / 60 min 

Thanks for submitting!